Valitse oikea viinipulloteline

Viininystäville on tarjolla on lukemattomia sisustusratkaisuja viinipullojen säilytykseen viinitelineissä. Eri ratkaisuissa on merkittäviä eroja sen mukaan, onko tarkoituksena säilyttää vain muutamaa pulloa vai suurempaa viinikokoelmaa.

Seuraavassa on muutamia seikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon viinitelineen valinnassa.

Design
Etsitkö lähinnä käytännöllistä huonekalua, jonka on tarkoitus vain pitää pullot vaakatasossa ja korkit kosteina?
Esteettiset näkökohdat voivat olla vähemmän tärkeitä silloin, kun viiniteline sijoitetaan tilaan, jossa ei vierailla kovin usein.

Jos viiniteline taas sijaitsee olohuoneessa keskeisellä paikalla, on mukavampaa, jos se on myös kaunis katsella.
Siitä, millainen design on tyylikästä ja mikä näyttää hyvältä, on yhtä monta mielipidettä kuin on ihmisiäkin.

Kannattaa katsella ympärilleen ja miettiä, minkälaiset kalusteet näyttävät sinun silmääsi kauniilta ja samalla ajavat asiansa.

Suppeampi viinikokoelma vai pulloja joka lähtöön?
Jos sinun ei tarvitse säilyttää kovin suuria pullomääriä, voit löytää sopivan viinipullotelineen VINIKEA-mallistostamme. Jos taas pidät ylellisemmästä tyylistä, “se oikea” saattaa löytyä RENATO-malliston viinitelineiden joukosta.

Onko pulloja paljon? Ehkäpä olet osoittanut viinikokoelmallesi kokonaisen huoneen tai kellarin, jonka haluat sisustaa useammalla viinitelineellä. Siinä tapauksessa sopiva ratkaisu saattaa löytyä WINEREX-mallistostamme tai RENATO-viinitelineistämme. 

Jos yksinkertainen tyylikkyys on enemmän sinun makuusi ja etsit mahdollisimman kohtuuhintaista ratkaisua, Caverack-viinitelinemoduulit ovat täydellinen valinta.
Neliön muotoiset rungot ovat jo itsessään erittäin tukevia ja vakaita, ja voit valita sopivat sisäkkeet omien säilytystarpeittesi mukaisesti.
Näin voit sisustaa viinikellarisi juuri haluamallasi tavalla. 

Mensolas on telinesarja, joka kasvaa viinikokoelmasi mukana. Saatavilla on kuusi eri kokoa, joista pienimpään mahtuu yhdeksän pulloa ja isoimman kapasiteetti on peräti 72 pulloa. Mensolas-telineille suunniteltujen asennuskiinnikkeiden avulla voit rakentaa vaikka kokonaisen seinän näistä klassisen ajattomista viinihyllyistä. 

Kaikki pullot eivät sovi yhtä hyvin kaikkiin viinitelineisiin
Viinintuottajat pullottavat jalot juomansa hyvin erimuotoisiin ja erikokoisiin pulloihin. Suurin osa viinitelineistämme on suunniteltu Bordeaux-pulloille, joka on maailman eniten käytetty pullotyyppi. Monissa valikoimaamme kuuluvissa viinitelineissä voidaan kuitenkin säilyttää myös muun tyyppisiä pulloja, kuten Bourgogne-, Rhône-, Alsace- ja samppanjapulloja. Ylivoimaisesti suurin osa yleisesti käytetyistä standard-kokoisista pulloista (75 cl) sopii valikoimassamme oleviin viinitelineisiin. 

Poikkeuksia ovat esimerkiksi litteä saksalainen bocksbeutel ja romanttiset koripullot, jotka sisältävät usein toscanalaista chiantia.

Jos olet epävarma siitä, minkä viinitelineen valitsisit tai sopiiko jokin teline juuri sinun pullokokoelmasi säilytykseen, voit aina ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse. Yhteystiedot löydät täältä.

Inspiraatiota sisustukseen
Jos kaipaat inspiraatiota ja haluat nähdä, miten muut ovat käyttäneet viinitelineitämme sisustuksessaan, kannattaa kurkata inspiraatiosivuillemme.

Suunnittele sisustus itse
Online-sisustustyökalumme avulla voit suunnitella sisustuksen helposti ja nopeasti omalla tietokoneellasi ja nähdä, miltä viinitelineet tai viinikaapit näyttävät esimerkiksi erilaisina yhdistelminä. Saat hyvän kuvan yksittäisten kalusteiden mitoista ja mittasuhteista tämän näppärän työkalun avulla. Työkalu avautuu uuteen ikkunaan, ja sen käyttö vaatii Flashin.

Hinta viinipulloa kohti
Seuraavassa on taulukko siitä, mitä eri telineratkaisut suurin piirtein maksavat viinipulloa kohti (Bordeaux-standardi):

CAVA 36 tai 54 pullolle, alkaen XX euroa/pullo

ELBA 24 pullolle, XX euroa/pullo

GAVI, LAGO ja BOCA, alkaen XX euroa/pullo

RENATO alkaen XX euroa/pullo

WINEREX alkaen XX euroa/pullo

Lue kattava oppaamme viinin säilytykseen.

Voit vertailla enintään kolmea tuotetta
Vertaile
MAX 3 yksikköä
Pullojen määräPullojen määrä
PullotyyppiPullotyyppi
JäähdytysalueetJäähdytysalueet
Energia/kwhEnergia/kwh
SijaintiSijainti
Melutaso (dB)Melutaso (dB)
Hyllyjen määräHyllyjen määrä
KorkeusKorkeus
LeveysLeveys
SyvyysSyvyys
Käännettävä oviKäännettävä ovi