Sisäänrakennetut ja integroidut viinijäähdyttimet – miten ne eroavat toisistaan?

Luotu:

Sisäänrakennetut ja integroidut viinijäähdyttimet – miten ne eroavat toisistaan?

Harkitsetko viinikaapin ostamista, mutta et ole varma, pitäisikö se integroida vai upottaa? Jos näin on, jatka lukemista.

 

Fritstående

Yleisesti ottaen viininjäähdyttimet jaetaan kolmeen eri tyyppiin: vapaasti seisoviin, sisäänrakennettuihin ja integroituihin. Vapaasti seisova malli on riittävän yksinkertainen, ja sen voi sijoittaa lähes minne tahansa, kunhan sen kaikilla sivuilla on viisi cm vapaata ilmaa.

Sekaannusta voi kuitenkin syntyä näiden kahden muun tyypin kanssa, sillä monet pitävät niitä samoina ratkaisuina, kuten osana keittiösaareketta, keittiökaappia jne. On myös totta, että lopputuloksessa on joitakin samankaltaisuuksia, mutta kuitenkin joitakin tärkeitä eroja.

 

Ero on mitoissa

Sisäänrakennettu

Suurin visuaalinen ero sisäänrakennettujen ja integroitujen viinikaappien välillä on se, että sisäänrakennetut viinikaapit ovat yksinkertaisempia. Sisäänrakennetun viinikaapin vakioleveys on lähes aina 59,5 cm. Tämä johtuu siitä, että se on tarkoitettu keittiöyksikön korvaamiseen.

Useimmissa vakiokeittiöissä on korkeat ja matalat kaapit, joiden leveys on 60 cm. Tämä tarkoittaa, että jos jokin näistä kaapeista irrotetaan, sisäänrakennettu viinikaappi voidaan sijoittaa suoraan tilalle.

Yksi yleisimmistä esimerkeistä on keittiön pöydän alla oleva tila, johon voidaan sijoittaa pesukone tai astianpesukone. Tässä sisäänrakennettu viinikaappi työnnetään yksinkertaisesti tason alle, kun taas etuosa näkyy ja on samalla tasolla keittiön muun etuosan kanssa.

Sisäänrakennetun viinikaapin syvyys on useimmiten enintään 60 cm, mikä vastaa useimpia moderneja keittiökalusteita, mutta tietysti poikkeuksia on.

 

Integroitava

Integroidulla viinijäähdyttimellä viinijäähdytin sijoitetaan olemassa olevan keittiöyksikön sisään. Tämä tarkoittaa, että keittiökaluste on jo paikallaan, joko korkealla tai matalalla, ja viinikaappi asetetaan sitten keittiökalusteen sisällä olevan hyllyn päälle.

Integroidun viinikaapin erottaa lisäksi siitä, että varsinainen kaappi on pienempi kuin keittiökaluste, koska se on sijoitettava sisälle. Esimerkiksi viinikaapin leveys on yleensä 55,5 cm (ja aina alle 60 cm), kun taas ovi on hieman leveämpi ja peittää siten keittiökalusteen kehyksen. Tämä tekee lopputuloksesta täydellisemmän ja sopii useimpiin nykyaikaisiin keittiöihin.

 

 

Ilmankierto on välttämätöntä

Olipa kyseessä sitten sisäänrakennettava tai keittiöön integroitava viininjäähdytin, yksi parametri on aina täytettävä: ilmankierto. Oikein asennettu ilmanvaihtoratkaisu on välttämätön, jotta viininjäähdytin toimisi optimaalisesti ja kestäisi mahdollisimman pitkään.

Yksinkertaisin ratkaisu on sisäänrakennettu versio. Ainoa vaatimus on vapaa ilmankierto viinikaapin etuosan alaosassa. Tässä viininjäähdyttimen ritilä varmistaa, että raitista ilmaa pääsee sisään ja kuuma ilma työntyy ulos.

Joissakin viinikaapeissa on sisäänrakennettu jalusta, joten voit asettaa oman jalustan eteen saadaksesi täydellisemmän lopputuloksen. Ainoa edellytys on, että jalustassa on grilli.

Integroidut viinijäähdyttimet vaativat hieman enemmän. Tässä on oltava vapaata ilmaa viinijäähdyttimen takana, ylhäällä ja alhaalla. Tämä johtuu siitä, että viininjäähdytin imee ja työntää raitista ilmaa sisään ja kuumaa ilmaa ulos viininjäähdyttimen takaa.
Koska kuuma ilma nousee, sen on päästävä poistumaan ylhäältä keittiöyksikön aukon kautta. Vastaavasti viininjäähdyttimen on pystyttävä imemään raikasta ilmaa alhaaltapäin sen hyllytason takana olevan raon kautta ja laitteen pohjassa olevan ritilän kautta samalla tavalla kuin sisäänrakennetussa viininjäähdyttimessä.

Viininjäähdyttimen takana oleva vapaa ilmatila varmistaa kuuman ja kylmän ilman jatkuvan ja esteettömän kierron. Jos sinulla on kysyttävää integroidun viininjäähdyttimen asennuksesta, suosittelemme ottamaan yhteyttä myyntiassistenttiimme lisäohjeiden saamiseksi.

Rajat ovat rajattomat

Jos edellä mainittua voidaan noudattaa, vain mielikuvitus (ja mahdollisesti budjetti ja käytettävissä oleva tila) asettaa rajat. Budjetista ja viinikaapin koosta riippuen meillä on tietenkin jotain jokaiselle.

Etsitpä sitten integroitua ratkaisua, jossa on vain yksi lämpötila 24 arkiviinipullolle, tai sisäänrakennettua viinijäähdytintä, jossa on kaksi vyöhykettä 150 pullolle sekä kulutukseen että pitkäaikaiseen säilytykseen, meiltä löydät sopivan ratkaisun.
 


Ei kommentteja
Lisää oma kommentti

Voit vertailla enintään kolmea tuotetta
Vertaile
MAX 3 yksikköä
Pullojen määräPullojen määrä
PullotyyppiPullotyyppi
JäähdytysalueetJäähdytysalueet
Energia/kwhEnergia/kwh
SijaintiSijainti
Melutaso (dB)Melutaso (dB)
Hyllyjen määräHyllyjen määrä
KorkeusKorkeus
LeveysLeveys
SyvyysSyvyys
Käännettävä oviKäännettävä ovi